Last moment(2. díl.)

 

Na kanárech je pořád standardní počasí, 20 až 25 stupňů a moc neprší.Nikde jsem neviděl ani potok, a tak mi bylo divný, proč cca od 800 do 1500 m nad mořem je pásmo lesů. Teď už to vím. Prší tam totiž přímo mraky, když se rozbíjí a vsakují přímo do těch kopců.Nad tím a pod tím je sucho a uprostřed je doslova mokro.

 

 

 

Takhle to vypadá od pobřeží.Dole step,uprostřed lesy v mracích, a nahoře kameny a láva a sopka Teide-místní vrchol.

 

Nahoře jsou vidět ztvrdlý řeky lávy, ale to už bohužel nemám vyfocený, jelikož digiŤák dočasně vypověděl službu.Stačila trocha písku a pořád běsní, vyjíždí a zajíždí s objektivem, ale nefotí. Koupil jsem si tedy dva jednorázové foťáky po 36 snímcích celkem za 9 eur.

Samozřejmě že jsme koukali i po obchodech, a nejvíc se nám konzumním lidem líbila místní Hypernova, která se tady jmenuje trochu mafiánsky Alcampo. I další názvy vyvolávaly jisté asociace, „Los Gigantos“, „Los tres piňos“.Hlavní třídu pojmenovali zcela spontánně jako „generála Franca“. Musel jsem povinně sníst mořský potvory.Všechno bylo v pohodě, akorát ten růžovej brouk s hodně nožičkama, co se musí rozlousknout napůl mě trochu rozladil, ale snědl jsem nakonec všechno.

Ve městě byla malá pouť s pěknou atrakcí.Nechápal jsem, jak se ty kabinky tak rychle mohou propadat, ale pak mi to došlo.Celá atrakce je totiž né na hydrauliku, ale na vzduch.Navíc ucházející vzduch má i pěkný pekelný zvukový efekt.

Odjezd byl trochu dramatický.Část cesty na letiště jsme absolvovali Škodou Octavia, a s taxikářkou, která mi buhví proč připomínala Glorii Estefan.Delegátka nám totiž blbě vysvětlila, kde na nás bude čekat autobus.Autobus jsme dohnali v Los Reáles , v něm pár naštvanejch lidí ,a jali jsme se učinit tiskové prohlášení o našem zpoždění.První větou „Chtěli jsme emigrovat, ale nevyšlo to.. “ jsem si je evidentně moc nezískal, a tak to pak žehlila Olina.Na letišti jsme byli včas. Noční let a Ruzyně nás přivítala  nad ránem osvěžujícími třinácti stupni celsia.

 

zpět

 

Předem děkuji za jakékoli příspěvky a názory, zajímalo by mne, jestli tyhle stránky vůbec někdo čte.

………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

Telefon: 777 881818 ( 602 771 771 , 601 237 765)

Email     david@molnar.cz

Firemní informace naleznete na http://www.kabely.cz/