………………………………………………………………………..

 

Zimní služba-sobota.

 

-19° . Ten teploměr v autě jde stejně nějak šejdrem.Liháč na Alfě ukazuje jen –15°. Vrátní se samozřejmě zamkli, aby je někdo neukrad.Vůbec se diví, že jde někdo v sobotu do práce.Jen si sbalím věci a hurá a východ.Na D1 jezdím vždycky ráno na východ proti slunci a večer na západ proti slunci.Kapalina vystříkaná z ostřikovačů hned mrzne a dělá mi na předním skle nádherné květy.Výsledek je ten, že nevidím vůbec nic.Zapínám všechny větráčky a maximální ofuk.Po 50ti kilometrech je zamrzlá už jen část bočního okýnka před zrcátkem.

Low fuel.60 litrů naturalu a 1 litr Coca coly- to musí stačit.Jo a ještě samolepa na auto, že se nemeje a chlastá.

Japonci si kupujou bagety s majonézou.

V Garminu mám jen silnice 1 třidy, a tak jsem v UH samozřejmě odbočil kousek vedle.Nevadí. Záchrana, papírová mapa. Jedu zkratkou přes jez. Je tam udělaný takový diskriminátor na šířku vozidla(z obou stran silnice položený vrstvy panelů), značky jako slepá ulice, aby tam lidi nejezdili.Osobáky tam ale jezdí a i já jsem projel.

První servis jsem myslel, že budu mít za hotový za hodinu. Trvalo to dvě.Chlapi neumějí obsluhovat kopírku, tak si sám dělám kopii předáváku. Musel jsem se smát, vzpomněl jsem si, jak na konci školení na kopírku se jedna blondýna zeptala, „ A na co je to zelený tlačítko??“Z Uherskýho Hradiště na sever do Bruntálu, další litr coly a dobrá bageta takový tý místní značky, co je k dostání jen na Moravě.

V Dětřichovicích si ještě ověřuju, jestli je to v Bruntíku, prý ale snad v Rýmařově. Ještě mi zavolaj.No koukám do mapy, risknu to na Rýmařov zkratkou.Jeden chlapík z náklaďáku u nádraží na mě ale mává, že se silnice neudržuje. To nevadí, mám čtyřkolku, to zvládnu.Nezvládnul jsem to.Súčko leží na půlmetrový závěji a jen se točí ve vzduchu všechna 4 kola.Kolem dokola nikdo, jen bílo.Jo a volají mi, že to není v Rýmařově, ale v Jindřichově. Slibuju, že přijedu. Ale jak??? To je na traktor. Po několika marných pokusech se vydávám zasněženou plání nazpátek, když se tu zjevuje můj anděl strážný, holka se psem.Je krásně, tak šla se psem na dlouhou procházku.Cestou zpátky k autu si domlouváme taktiku. Je lepší, když v autě bude sedět ona, a já zkusím zatlačit.Řidičák má, i když prý moc nejezdí. Přivázala psa ke stromu a šli jsme na to.Zvědavě se ptá, který pedál je spojka.Tlačil jsem, ale nic.Vystoupila z auta, vytáhla 5110ku a zavolala taťku s traktorem. Taťka tu byl do čtvt hoďky, kterou jsme strávili konverzací nejen, o počasí.Škub a jsem z toho venku. Děkuji všem zúčatněným.Dramaticky jsem to procouval zpátky až k nádraží, odtud už to bylo prohrnutý.To je úleva. Míjím nádraží 1,2,3, pravá 90°, ale auto se otočilo o 180°, jedu zase zpátky-no to snad nééé.Znova se u nádraží otáčím a 1,2 ,pravá 90°, pomalinku ,bejby , pomalinku, do tý samý zatáčky,jo.

Jsem zpátky na hlavní, cestou do Jinřichova, to je vzdálené místo v Jesenickym dvojvýběžku, R66 tam naviguje z Prahy suverénně přes Polsko.Už je odpoledne a jsem sám na cestě do tý díry s mokrejma kalhotama pěkně mi po tom zapadnutí začal vibrovat volant,  no mám pěknou depresi.Vrátím se vůbec dneska??Ty vibrace jsou možná jen z přilepenýho sněhu na kole.Oprava byla fakt hustá.Byly použity všechny nástroje, i včetně místní rozbrusky a desítky kladiva s majzlíkem.20:15. Nálada trochu lepší.Umyl jsem si ruce od soli a oleje a vyrazil zpátky,poněkud srabácky do Olomouce a odtud po dálnici. Tma a z jízdy měním polohu bederní opěrky, jsem celej rozlámanej. Zase prázdná nádrž.Natural a tentokráte litr Pepsi-light a po japonskym vzoru majonézová bageta evropský značky i s dlouhým vlasem.Naštěstí mám ještě brambůrky-ikstrímky.Potřebuju nějakou muziku na tuhle chvíli, něco nenáročnýho, něco na neusnutí, něco co je ještě šílenějšího než tenhle dlouhej den.HOLKI.Nebe hoří když tě líbám.A deset dalších obdobných fláků.

U Maca mají rekonstrukci, kuchyň je oddělěna vlajícím igelitem a funguje jen Drive.Malý jahodový Shake.

Asi 130 kilometr a stále odpočítáváme.Jeden blb se na mě zavěsil a pořád mi svítí do zrcátek.Ze  135 zrychluju na 155 a když mě dožene, tak se zařadím do pravýho za náklaďák a zpátky na 135.Je to Mondeo s pražskou značkou snad mu těch 155 vydrží. Jelikož je sníh a tohle auto moc nesvítí, tak jezdim v noci trochu míň.Doma jsem v bondovskym čase 0:07.840 km a 6 hodin servisu.

zpět

 

Předem děkuji za jakékoli příspěvky a názory, zajímalo by mne, jestli tyhle stránky vůbec někdo čte.

………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

Telefon: 777 881818 ( 602 771 771 , 601 237 765)

Email     david@molnar.cz

Firemní informace naleznete na http://www.kabely.cz/