Coming out.

        Kráska v nesnázích. Tak se jmenoval ten film. Přišli jsme o čtvrt hodiny později, což se ukázalo jako akorát, komunistické čtvrhodinové týdeníky totiž vystřídala čtvrthodinka reklam. Ode dneška už tedy vždycky budem chodit o čtvrt hodiny později. Film byl trochu drsnej, trochu proletářskej, trochu dost červená knihovna. Ale jinak patří určitě k tomu lepšímu, co jsem v poslední době viděl. Rozhodně námět na diskuzi.

        Rafťáci, co jsem viděl na DVD, jsou proti tomu pouze groteska. Groteska v tom dobrým slova smyslu. Ale ke grotesce patří I trocha parodie, ten hasičskej bál mi připomínal „Hoří, má panenko“, ale klidně tam tý parodie mohlo bejt víc.

         Bohužel nikdo neměl čas, takže jsem vyrazil do Sazky sám. Slavia-Sparta je kultovní záležitost, a to I v hokeji. Špatnej pocit, když se lidi okolo mě zvedají a já smutním. Takže říkám té slečně za okýnkem, že bych chtěl do sektoru hostí. Ale kdo je host? Vypadá to totiž, že fanoušků obou týmů dorazilo asi stejně. Každopádně já mám lístek přímo do našeho kotle, hned vedle bubnů. Lidi jsou tu většinou o hodně mladší než já, spíš bych řekl skoro ta příští generace. Dokonce zhruba půl na půl kluci a holky. Jako v kotli není možné nějak normálně sedět a nepřizpůsobit se okolí.Takře taky pokřikuju a zpívám. No nazdar, to asi nebudu moct zítra mluvit. Slávisti brzo spouštěj svojí obehranou odrhovačku: “Spartá, Sparta, bůůzerantů parta.“ Tenhle pokřik už slýchávám nějakejch 25 let, a nikdy na něj nebyla nějaká vtipná odpověď, až dneska.Celej náš kotel se zvedne, a naprosto s nahledem a posměšně kontruje zpěvem: „No a tak sme teplí no a cóó, no a có, no a cóóo…“ Nakonec jsme sice prohráli 4:5, stejně to ale byl super zážitek. Ještě cestou domů mám dobrou náladu, ale proč, dyk jsme prohráli? No něco se totiž definitivně změnilo. Ta příští generace není jen horší, ale v něčem je I lepší,než jsme byli my. Asi jsme jim vštípili víc tolerance. Jasně, když se někdo narodí jako homo, tak se to prostě musí akceptovat. Každý se totiž narodí jen jednou, tady žádný opravný pokus neexistuje.

AppleMark

 

AppleMark

AppleMark

AppleMark

 

zpět na index