Last moment(1. díl.)

 

Když na dovolenou, tak na poslední chvíli.Akorát nesměj bejt v tom tejdnu dva svátky.To je pak všechno vyprodaný.Jediné místo měl v letadle na Tenerife Fisher-Komárek.Zase to má tu výhodu, že jsme nic neočekávali a tudíž jsme nemohli být zklamaní.

Děti byly mezitím taky na zdravotním táboře u moře, takže jen sami dva.

Mezipřistání na Madeiře.Letěli jsme kolem takový plošinky a Olina se mě ptá, jestli je to přistávací dráha.“Né to není pro nás, to je tak pro vrtulníky“,řekl jsem klidně. Ten malej Boeing ale v zápětí klidně udělal U obrat a v pohodě s námi přistál.

 Na Tenerife jsme nastoupili do autobusu, který nás měl odvézt někam na sever.Bylo v něm těžce překlimatizováno a na mojí výtku  řidič zvýšil teplotu z 16 na 16,5 stupňů celsia.Ona je tady i dálnice…Při posledním sjezdu do cílového města najednou začal dělat autobus kle,kle,kle,kle,kle,kle….Po vjezdu do města do mírného kopečka zase dělal uííííííííííííííííííííííííííííí a vůbec mu to netáhlo. To řidič už nadával a telefonoval o pomoc. Naštěstí už jsme byli dvě ulice od cíle, tak nás vysadil a ukázal nám kde to je, a mezitím mu to nějak vychladlo, nebo co, tak se zase nějak rozjel.

Hned ráno nám číšník u snídaně říkal,“Čeko, good, semifinal…“EURO 2004.Jsme jediní češi v hotelu.Jen jsme se chtěli ráno rozhlédnout kolem a už mě odchytla paní z budky „RENT A CAR“.Mluvila anglicky s tisíciprocentním španělským přízvukem, nicméně auto nám půjčili a dokonce i s garážovým stáním v blízkém nákupním centru, kterému jsme hned dali přezdívku“SPEKTRUM“..Ubytovali nás totiž v centru města Puerto de la Cruz, kde není moc kam zaparkovat.

 

 

Jinak Tenerife je docela vyspělý a bohatý a turisty jsme skoro nepotkávali.Pláže jsou malý a tmavý z lávovýho písku.Každá pláž má trochu jinou barvu.

 

Nedělní trh v Garačiku.Prodávali různý blbosti, chlast a dortíky. Hráli při tom takovou tu španělskou hudbu.

 

Pokračování příště.

 

zpět

 

Předem děkuji za jakékoli příspěvky a názory, zajímalo by mne, jestli tyhle stránky vůbec někdo čte.

………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

Telefon: 777 881818 ( 602 771 771 , 601 237 765)

Email     david@molnar.cz

Firemní informace naleznete na http://www.kabely.cz/